Tiendeklassingene Thatsanee Ar-sakda, Anna Vikan, Anita Reitan, Kristian Greiff, Malin Anita Rishaug Og Morten Båtvik er nå på vei tilbake til Frøya etter å ha hatt litt av en dag i Trondheim.

Dagen ble kronet med at de fikk førstepremien i Ung restaurant 2015. Dette skjedde i konkurranse med åtte lag fra Trondheim og ett fra Stjørdal.

- Det var en stor opplevelse å være med på, og det var arti at vi vant, sier Anna Vikan til lokalavisa.

Hun forteller at dagen startet med at de møtte opp på restauranten Credo, hvor alt var tilrettelagt for at elevene skulle komponere og lage en trerettes middag. Credo loggførte deres arbeid, og rapportere til juryen, som var fra Trønderkokkenes Mesterlaug.

Middagen ble servert for blant andre foresatte til deltakerne og representanter fra fylkeskommunen. Sistranda-elevenes vinnermeny bestod av:

Jordskokksuppe med porsjerte egg

Laks i to varianter (brukte Frøyaslaks fra Salmar)

Jordbær- og rabarbrasorbet med mandelkake og youghurt