280 liter avgiftsfri diesel har ifølge gravemaskin-eieren forsvunnet fra maskina, som sto parkert på en anleggsområde på Dolmøya, ikke langt fra åpningen av Frøyatunnelen. Tyveriet har ifølge politiet skjedd i løpet av helga.

- Mye tyder på at tyven eller tyvene har fått det bråtravelt, sier lensmann Dagfinn Herskedal.

En bit av en hageslange hang nemlig igjen ved drivstofftanken, og en full 25 liters blå kanne sto ved siden av. Lenger ned mot hovedveien fant maskin-eieren også en tom, rød plastkanne. Antakelig tiltenkt stjålet drivstoff den også.

Brukte hevert

- Man har brukt hevert for å tømme tanken, men har ikke rukket å få med seg alt, sier Herskedal, som hadde en samtale med eieren av gravemaskina i dag.

- Han sier han ofte har vært utsatt for dieseltyveri, men at han tidligere ikke har rapportert det. Og at han nå er lut lei av at det skjer. Han tror det kjører mange rundt med avgiftsfri diesel både på lastebiler og privatbiler i øyregionen, og har bedt oss om å gjennomføre flere kontroller på om dette er tilfelle, forteller lensmannen.

Ønsker tips raskt

Herskedal sier politiet er interessert i å få tips, både fra dem som eventuelt kjenner til denne hendelsen og fra folk som ser mistenkelig atferd.

- Siden dette er en gjentakelse - slike tyverier har vi hørt om tidligere også - så er vi interessert i å få tips. Vi har patruljer ute kvelder og netter, så et raskt tips kan føre til at vi tar noen på fersken, sier Herskedal.