Lokalavisa har i dag fått flere meldinger om at det er svært glatt på veiene på Hitra, og at det på enkelte strekninger har vært dårlig strødd. Det skal ha vært årsaken til at en skolebuss kjørte utfor veien tirsdag morgen.

- Jeg hadde fem unger på bussen da den kjørte utfor. Det gikk heldigvis bra, men jeg måtte hjelpe dem ut av bussen, og de skalv, sier Rita Støen. Hun mener at veien i området var dårlig strødd.

- Jeg lurer på hvem det er som har ansvaret for at det blir strødd ordentlig. Det er som å kjøre på en skøytebane hver dag.  Folk som kjører i på veien fra Strøm mot Kvenværet og til Melandsjø har klaget på dårlig strøing i åresvis uten at det har blitt bedre. Nå må det gjøres noe, vi har ingen å miste, sier Støen.

Hun er selv bussjåfør, og kjører skoleruten Helgebostad-Kvenværet.

- I går var det så glatt i bakken ned mot Helgebostadøya at jeg begynte å skli. Da åpnet jeg dørene på bussen og ba gutten som satt på om å hoppe ut for å komme seg i sikkerhet. Da jeg kom tilbake til bakken i dag var det like glatt, så jeg stoppet bussen og ringte til moren og sa at jeg ikke tok sjansen på å kjøre ned bakken, og at hun måtte komme og hente gutten. Jeg rakk akkurat å komme meg hjem før jeg fikk beskjed om at mine egne barn måtte hentes etter at bussen hadde kjørt av veien ved Hestnes, sier Støen.

Mannen hennes ringte og spurte den ansvarlige for strøingen om hvorfor det ikke var strødd.

- Da spurte strøeren  mannen min om det var glatt på veien i dag. Og da jeg ringte til kommunen like etter hadde strøeren tydeligvis kommet meg i forkjøpet, fordi kommunen kunne opplyse at den som hadde ansvaret for strøingen hadde sagt at det ikke var glatt i dag. Han måtte ha ant at jeg ville ringe for å klage. Jeg fikk følelsen at kommunen ikke kunne gjøre så  mye, etter som strøeren hadde sagt at det ikke var glatt i dag.  Men da sa jeg at de måtte høre på meg, som hadde kjørt buss der i dag, og opplevd at det var forferdelig glatt. Da fikk jeg beskjed om at jeg måtte kjøre med kjetting. Jeg ville bare ha svar på om det vil bli gjort noe med den dårlige strøingen, forteller Støen oppgitt.