Runar Klungervik sørget i helga for Hitra Vektløfterklubbs første senior-gull i NM i vektløfting.

- Det var veldig artig å være den første som tok NM-gull for Hitra i seniorklassen, sier Klungervik. Vektløftertalentet er ennå i junior-alder, men klarte likevel kravet for å være med i senior.

- Det er ennå tre år til jeg er senior, men jeg klarte gullmerket, som er kravet for å være med i seniorklassen, sier Klungervik.

Han har flere gullmedaljer å vise til, og kommer til å gå for gull i fremtiden også.

- Kommer til å satse

- Jeg har tre gull i ungdoms-klassen, ett gull i junior, og ett gull i senior. Så jeg er godt fornøyd. Men jeg kommer til å fortsette å satse, og håper jeg kan fortsette på det nivået jeg er, eller helst litt høyere, sier Klungervik, som nå forbereder seg på nok et NM.

- Jeg skal være med i Junior-NM 3. mai. Der er det ganske hard konkurranse, spesielt hvis jeg går opp en vektklasse. Men hvis jeg holder meg til vektklassen jeg er i nå, så kan det belønnes med gull. Det er målet i alle fall, mener Klungervik.

Lei av fotballen

Han begynte med vektløfting fordi han var lei av annen idrett.

- Jeg begynte egentlig med vekløfting fordi jeg var lei av fotball og ville prøve noe nytt. Det var artig og noe som passet meg. Og så er Ivar Kvernø en bra og motiverende trener, sier Klungervik.