Blå, blå himmel og sol. Slik lyder værvarselet for denne helga. Og finværet fortsetter langt inn i neste uke, kanskje så langt som gjennom neste helga også.

- Det ser veldig gunstig ut for hele landet, sier statsmeteorolog Børje Johansson til yr.no og byr på varsel som inneholder temperaturer over normalen for årstida.

Ved målestasjon Hitra (Sandstad) er det ventet opp mot 20 grader i kvled (fredag) og 17-19 grader på lørdag og søndag.

Målestasjon Sula har samme, skyfrie himmel i ventet. Litt lavere temperaturer dog, så langt uti havet, men også her 14-15 grader gjennom helga. Og stort sett hele neste uke for både Frøya og Hitra.

Værvarselet for Sistranda og Hamarvika er likedan; sol, sol, sol gjennom helga og 15-17 grader, mens for sørvestlige Hitra meldes det 18-19 grader fredag kveld og lørdag.

SE HVORDAN LOKALVÆRET ER AKKURAT NÅ PÅ VÅRE VÆRSTASJONER:

Frøya

Hitra

I midten av neste uke kan et lite lavtrykk lure seg inn sørfra over Sør-Norge, men det er usikkert om de vil gi noe særlig regn.

– Det blir muligens forbigående litt nedbør sør for Stadt og Dovre, men det ser ut som om det tar seg opp igjen mot neste helg, sier Johanssen. Det tyder altså på godt vær i hele landet de neste ti dagene, men unntak av noen skyer over Sør-Norge i midten av neste uke.

BLI FACEBOOK-VENN MED HITRA-FRØYAS VÆRSIDER HER