En av postene under det kongelige besøket er en omvisning inne på Innovamar. På ruten vil det være utstilling av Astrid Reppes kunst og muligheten til å følge i laksens fotspor, helt til ferdig produkt.

Runar Sivertsen er med i gruppen som skal koordinere tirsdagens program. Han gleder seg til å vise kongeparet den nye laksefabrikken. Selv om de kongelige står i fokus store deler av dagen, er alle arrangørene Hitra-Frøya har vært i kontakt med like opptatt av at de oppmøtte øyværingene skal få en fin opplevelse. På tirsdag ettermiddag får mange mulighetene til å se innsiden av fabrikken.

Først til mølla

200 mennesker får en guidet omvisning inne på Innovamar. Her gjelder førstemann til mølla-prinsippet.

- Vi gleder oss veldig til at så mange øyværinger som mulig får muligheten til å se hva foregår innenfor fabrikkens fire vegger, forteller Sivertsen.

Det er i samarbeid med Frøya kommune, Salmar nå kommer med dette tilbudet.

- Vi har hatt en veldig god dialog med kommunen hele veien. Det er viktig at alle jobber godt sammen i forkant av et slikt arrangement, sier Sivertsen.

Morsom utfordring

Det er mye som skal på plass før tirsdagens store begivenhet. Uteområdene skal ryddes og legges til rette for det store besøket.

Sivertsen forteller at de er opptatt av å lage best mulig rammer for dagen. Slik at både kongeparet og resten av folket får en fin opplevelse.

- Det er en morsom utfordring, som vi ser veldig fram til. Vi gleder jo oss spesielt til middagen inne på kantina vår, som vi mener har en av Norges fineste utsikter, sier Sivertsen.