Så alle elevene har lest masse i vinter, alt fra to til fem bøker. To av de som hadde lest alle bøkene, ble utnevnt til å være med i storjuryen på Lillehammer. Der skulle de blant annet presentere hvilken bok Fillan skole ønsket skulle vinne prisen.

Vi ankom Håkonshallen på Lillehammer rundt kl. 17.00, og ble innlosjert spartansk i gangene med kun forheng som delte opp «rommene». Der var det skoler fra alle landets fylker, så det ble ganske spennende etter hvert, og mange nye vennskap ble knyttet. Senere på kvelden ble det pizza på Egon.

Onsdagsmorgen startet med frokost kl. 8 før vi dro til forskjellige aktiviteter som ungdommene hadde fått velge mellom på forhånd. Noen dro til byen på escape room, mens resten ble kjørt til olympiaparken ved Hunderfossen der de fikk prøve bob og paintball.

Etter dette dro vi rett til Maihaugen der litteraturfestivalen hadde sine arrangementer. Elevene var med på bokbad midt på dagen, og på kvelden ble forfatterne som hadde skrevet bøkene intervjuet og spurt spørsmål som elevene hadde sendt inn. Det var elevene selv som sto for intervjuene, så det var veldig spennende å høre på.

Det ble både tid til sosialt samvær og litt shopping denne dagen innimellom øktene på Maihaugen. Elevene var kreative og fant løsninger når kontaktene (strøm) lå bare på den ene veggen på «rommet», så det ble kjøpt skjøteledninger som gikk på kryss og tvers. Mobilene må laddes må vite.

Klokken 10 neste morgen skulle årets ungdomsbok kåres foran en fullsatt sal med ungdommer. Det ble boka «Litt redd bare» av Alexsander Kielland (den yngre) som vant. Begrunnelsen var blant annet at han tok opp et viktig tema i boka, nemlig psykisk helse. De likte også at boka var lettlest, og at den ga mening.

En gjeng slitne men fornøyde elever, ble hentet av sine foresatte da bussen ankom Fillan torsdag kveld. Vi har mange å takke for å ha hjulpet oss å finansiere denne turen. Foruten at elevene selv har solgt kaker, vafler og boller på skolen har vi fått sponset fra:

  • Coop - En flaske brus til hver + en baguett til bussturen nedover

  • Foreldrene – som samlet inn penger

  • Autosentrum – pengegave

  • Mowi – pengegave

  • Hitra kommune – sponset buss

  • Trøndelag Fylkeskommune/Trøndelag fylkesbibliotek, DKS-midler

Fillan skole

Paintball var populært.