Det var mest for å prøve noe nytt at Karl Harlad Måsøval installerte et avansert fjernstyringssystem for å kunne fjernstyre og programmere lys, varme og alt som går på strøm hjemme i huset.

- Jeg jobber på sjøen halve året, og syntes det var greit å kunne å kontroll med huset når jeg er borte. Nå kan jeg for eksempel sette på varmen noen dager før jeg kommer hjem, forteller Måsøval, hjemme i det moderne huset på Bekken.

Med xComfort-systemet til firmaet Sensio, kan han fjernstyre eller forhåndsprogrammere det han ønsker i huset.

Kan programmere det meste

- Det følger med en fjernkontroll, men jeg foretrekker å bruke iPhonen eller Mac´en til å styre systemet. Hjemme har jeg trådløs kontakt med styringssystemet, men når jeg er bort kan jeg få kontakt med styringsystemet via serveren til Sensio. Da kan jeg justere varmen, eller programmere lyset til å slå seg på om kvelden når jeg er bortreist, slik at det skal se ut som om noen er hjemme, sier Måsøval.

- Det er mange muligheter som jeg ikke har koblet på, som for eksempel at man kan styre persiennen etter sola for å kontrollere temperaturen, eller trekke inn markisen om det blåser for hardt, fortsetter han.

- Mulig å spare strøm

Med mulighet for å programmere varme og lys, kan systemet ved riktig bruk også brukes til å spare strøm og penger.

- Det er mulig å spare penger på å senke temperaturen om natta, og heve temperaturen om morgenen. Men det har jeg ikke gjort så mye ennå. Det er sikkert en del å tjene hvis en går inn for det, mener Måsøval.

Han slipper i alle fall å reise seg fra sofaen for å slå på lyset.

-Jeg går aldri bort til bryteren for å slå av eller på lyset lenger. Det bruker jeg telefonen til, sier Måsøval.

(Denne artikkelen ble først publisert i bilaget Næringsliv i Hitra-Frøya papiravis/eavis)

På mobiltelefonen har eieren full oversikt over hjemmet.