- Det er en rettelig "varaordfører" jeg har fått denne uka, sier frøyaordfører Berit Flåmo.

15 år gamle Mariel Kjønnøy fra Dyrøya har arbeidsuke, og hun har fått lov til å følge ordføreren gjennom hennes mange gjøremål. Når lokalavisa kommer innom kontoret tirsdag formiddag, har hun allerede rukket å være med på mye. Mandagen var fylt med ulike møter, og blant annet fikk Mariel være med i 17. maikomiteen.

- Jeg synes det er veldig artig at en ungdom ønsker å være på utplassering sammen med ordføreren, sier Berit Flåmo.

Mens lokalavisa stiller de spørsmålene til ordføreren vi er kommet for å få svar på, noterer Mariel flittig. Og innen det blir tid for å stille noen spørsmål til den unge "varaordføren", dukker også Frøya.nos journalist opp og vil ha et bilde og intervjue Mariel.

- Det er jo også en del av ordførerjobben å snakke med media, så nå får du virkelig prøvd deg på det, kommenterer ordføreren.

Mariel forteller at hun er med i MOT, og at hun har sagt ja til å bli med i gruppa for den planlagte ungdomskafeen. Ut over det har hun verken planlagt noen politikerkarriere eller gjort andre yrkesvalg.

- Jeg er interessert i det som skjer i samfunnet, og av politikk. Vi snakker ganske mye om sånt heime, forteller Mariel.

Utover i uka blir det flere møter og gjøremål sammen med ordføreren, og kanskje skal hun bli med til Hitra, som har kommunestyremøte denne uka, så hun får overvære et slikt møte.