Lokalavisa tok seg et besøk på ”Tyrhaug” rett før stormen "Ole" slo til for fullt. Stormen sørget blant annet for strømbrudd og heftige vindkast mens den pågikk.

- Jeg er glad jeg slapp å jobbe under stormen Ole ja, ler skipsfører Arve Svenning før han snart skal ha turnusfri og uværet begynner.

- Vi pleier å tøyse litt med de andre som har vakter om hvem som får mest uværvakter, men vi får nok vår del også, innrømmer han med et glis etterpå.

Se videoen øverst i saken for å se hvordan båten fungerer i dårlig vær. "Tyrhaug" fikk nylig sin skipsdåp og ble tatt i bruk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

[M]

- Været påvirker hvor mange som er her

Janne Rundgreen har jobbet for FosenNamsosSjø i ti år. Hun står nå i kiosken og møter mange av de som skal ha seg noe å tygge eller drikke.

- Det var litt tilfeldig at jeg begynte egentlig, men jeg trives kjempebra. Ingen dag er lik og man får ofte møte mange hyggelige helgependlere som man kjenner igjen. Været bestemmer litt hvor mange som er her og du kan se at det ikke er fullt i dag, kikker hun utover rommet der det i dag er en del tomme seter.

- På denne båten er det også et eget lekerom hvor man har mulighet til å se film, så det er veldig flott for barnefamilier, legger Rundgreen til.

En av fordelene med jobben er turnusen, mener hun. Her jobbes hun i rundt 12 dager, før det er 14 dagers fri.

- Jeg har en kjæreste som bor i Nord-Norge, så da er det veldig greit å ha muligheten til å besøke han ordentlig, smiler hun.

- Gjensynsgleden blir stor

[M]

Flere som er på vei for å treffe noe av det kjæreste de har, er Hilde Måsøval og hennes datter Ida på 2,5 år.

- Nå skal vi treffe pappa Geir Antonsen som jobber med skipsbygging i Ulsteinvik. Det er en stund siden sist vi har sett han, så gjensynsgleden blir stor, forteller hun fornøyd.

Datteren smiler enig, før hun ser ut av vinduet på bølgene.

- Se mamma, sier Ida og peker på tidenes gyngehest i bølgene som får båten til å ri.

- Det spørs om du har en fremtidig matros der?

- Hehe. Både besteforeldrene og andre i familien jobber også med båter, så det hadde ikke overrasket meg så mye.

- Hvordan synes du de nye huritgbåtene er?

- Jeg har ikke merket så mye forandring, men de er nok litt mer stillegående, så det er jo flott.

- Har dere prøvd de nye lekerommene?

- Nei det har vi ikke fått, men kan nok fort hende vi prøver dem, sier Hilde Måsøval, mens datteren fremdeles er fascinert av bølgenes vugging. Så lenge hun klarer å holde øynene åpne.