En vannkanne, et pledd og en presenning.

- Det er konkret det pengene skal gå til, sier nestleder iHitra Frøya Røde Kors, Kåre Hansen. Det skal samles inn penger til ofrene på Filippinene.

- Det er helt banaltenkelt hva de trenger penger til for å overleve. En presenning et pledd og enkanne for å samle vann i. Det må vi sammen prøve å gi dem penger til, sierleder Siv Bente Bekken Øien og titter bort på Kåre Hansen som nikker.

Sammen for å hjelpe

Sammen er de to øyværingene kommettil lokalavisa for å etterlyse andre engasjerte øyværinger som vil gjøre eninnsats for ofre etter tyfonen Haiyan. Den sterkeste storm som noen gang harherjet på Filippinene og som har rammet millioner.

- Kanskje tenker folk umiddelbart at de vil reise ned ditfor å hjelpe dem, men alle har jo ikke mulighet til det. Da kan det jo være etfint alternativ å bære bøsse for dem, eller rett på slett gi litt penger ibøssa selv, sier Siv Bente, forsiktig.

Trenger mange hender

Men bøssene bærer seg ikke selv ogher trenger Røde Kors virkelig hjelp. Frivillighetssentralene er allerede sattpå saken og hjelper til med bøssedistribusjon. Røde kors-lageret i idrettshusetpå Dolmøy stadion vil også være betjent fra klokken 11:00- 13:00 førstkommendesøndag.

- Alle som ønsker å være med å bære bøsser kan henvendeseg til meg eller Siv Bente på telefon. Om noen ønsker å ta turen innom idrettshusetleverer vi ut bøsser der også, sier Hansen.

Skikkelige bærere

Alle bøssebærere skal få ID Kort oggodt merkede bøsser så ingen skal kunne ta feil. Målet er at alle husstander påHitra og Frøya i løpet av de kommende uker skal få bøssebesøk. Noen kanskjeallerede i helga.

- Ja, noen er ivrige og vil ut å gå allerede i helga,ellers vil vi ha aksjonen gående over flere uker, sier Kåre Hansen.

TELEFON-NUMRENE:

Så om duskulle kjenne på at du vil være med å bidra, til en kanne vann. En presenning,eller et ullpledd er metoden enkel. Ta kontakt med

Kåre:  90989583

Siv Bente:92854417

eller Frøya/HitraFrivillighetssentraler.

Så hjelperde deg mer enn gjerne videre.