Lørdag 29. april arrangerte Norsk Folkehjelp Hitra kulturkveld i forbindelse med Norsk Folkehjelp sin årlige 1.mai-aksjon.

- I år er tema solidaritet med Palestina og dette er det tredje året på rad at Norsk Folkehjelp Hitra arrangerer kulturkveld i forbindelse med 1. mai, forteller Miriam Aclima Baglund.

Gir rettshjelp, beskyttelse og mat

Penger som kommer inn blant annet i forbindelse med dette arrangementet, skal gå til Norsk Folkehjelp sitt arbeid i Palestina, opplyser Baglund videre.

- I år er det også 30 år siden Norsk Folkehjelp startet sitt aktive arbeid i Palestina. I samarbeid med palestinske partnerorganisasjoner støtter Norsk Folkehjelp folks egen or­ganisering og deltakelse og jobber blant annet med å gi bønder rettshjelp, fiskere beskyttelse og innbyggerne mat. Palestina har vært 10 år under blokkade av Israel og FN anslår at av de 4,8 millioner innbyggerne i Palestina, har minst to millioner behov for humanitær bistand.

Engasjerende foredrag og arabisk mat

Over 40 personer tok turen til Innsia Kulurhus på Strand denne solrike kvelden. De fikk høre Peder Martin Lysestøl fra Palestinakomiteen i Trøndelag dele sin kunnskap om Palestina. Med utgangspunkt i boka hans "Israel bak muren av myter og propaganda" holdt han et engasjerende foredrag.

-  Lysestøl har siden 1964 vært opptatt av Israel og Palestina og vi i Norsk Folkehjelp Hitra er veldig fornøyd med at han stilte opp på kulturkvelden vår. Mange av tilhørerne sikret seg signerte utgaver av boka hans og de var imponerte over innsikten og engasjementet Lysestøl viste, sier Miriam Aclima Baglund.

Peder Martin Lysestøl fra Palestinakomiteen i Trøndelag delte sin Palestina-kunnskap under 1.mai arrangementet til Norsk Folkehjelp Hitra.

Etter foredraget til Lysestøl ble det servert norsk og arabisk mat.

- Norsk Folkehjelp Hitra medlemmer fra mange ulike nasjoner og noen av våre medlemmer hadde laget nydelig arabisk mat. I tillegg hadde andre medlemmer ordnet med laks, eggerøre, fiskekaker og fiskball, så det ble et flott måltid med mange gode og forskjellige smaker.

De hadde også vært så heldige å få Hege Anita Skjærvik til å stille opp med musikalske innslag, sier Baglund videre.

- Hege Anita er inne i en spennende tid med forberedelse av plateslipp. Akkompagnert av flott gitarspill fra Gudmund Sundli, sang hun tre ulike sanger fra sitt kommede album og musikken laget en fin atmosfære i lokalet. Hege Anita har opptrådd på Norsk Folkehjelp-arrangement før og vi er veldig fornøyd med at hun kom. Hun takket de fremmøtte for responsen hun fikk og ønsket oss hjertelig velkommen til hennes releasekonsert i Sandstad Kirke 9. juni.

Hege Anita Skjærvik fremførte låter fra sitt kommende album, akkompagnert av Gudmund Sundli.

Avsluttet med sangglade korister

Sangkoret Harmundi fikk æren av å avslutte kvelden.

- Under ledelse av Gabriella Lukassen sang ti sangglade korister tre ulike sanger. Norsk Folkehjelp sitt styremedlem Evelyn Pettersen er også medlem av Sangkoret Harmundi, men hun er på den greske øya Chios gjennom hennes engasjement i Dråpen i Havet. Vi hadde kontakt med henne per telefon og skulle egentlig snakke med henne direkte, men det ankom båtflyktninger som trengte bistand så hun kunne ikke snakke med oss.

Ti sangglade korister i fra koret Harmundi avsluttet arrangementet.

Til slutt forteller Miriam Aclima Baglund at de er veldig fornøyde med arrangmentet.

- For de som ikke hadde anledning til å komme er det fortsatt mulig å bidra til innsamlingsaksjonen.

Da bruker man kontonummer 9001.08.76000. Merk gaven med "1. mai-aksjonen".

Man kan også gi via SMS: 1.mai til 2160 (100 kr).

Eller et valgfritt beløp på Vippsnummer 10145.