Robertsen og kona Anette sto på verandaen da Anette så noe som plasket ned i fjæra inne i Kaldklovvågen på Hitra.

- Da jeg kikket etter så det ut som det var en stor torsk som lå med buken i været. Jeg vurderte derfor å ta den med bare nevene, men tok med kleppen for sikkerhets skyld. Det var jeg glad for da jeg så at det var en stor breiflabb, sier Robertsen.

Han stakk kleppen inn munnen på breiflabben og dro til.

- Den beit god rundt kleppen og jeg måtte tvinge munnen åpen for å få kleppen ut igjen, sier Robertsen, som la breiflabben på drøyt seks kilo i ei bøtte vann, i påvente av at en kamerat skulle komme og gjøre opp fisken. Der lå den og klappet med kjeften så vannet sprutet opp av bøtte, forteller Robertsen.

LESE FLERE UTROLIGE FISKEHISTORIER FRA HITRA OG FRØYA? KLIKK HER

- Jeg har aldri fått breiflabb før og trengte hjelp til å filetere den. Det ble til slutt rundt ett kilo fin filet, som vi nå har fått en venn som er kokk til å tilberede breiflabben, forteller Robertsen. Men selv kan han dessverre ikke smake på den delikate fisken.

- Jeg kommer riktignok fra Vesterålen, men er allergisk mot fisk. Kona derimot er glad i fisk, så hun kan spise fangsten, forteller Robertsen.

Etter det lokalavisa kjenner til er det ikke uvanlig at breiflabb havner oppe i fjæra under og etter gytinga, som foregår på våren i de dypeste delene av fjorden. Årsaken til dette fenomenet er ikke kjent. Breiflabben kan bli to meter lang og veie over 99 kilo og er vanlig i hele øyregionen.