Etter en lang dag med fredsprisfest, kongelig audiens, prisutdeling, intervjuer og vinking fra balkongen til Grand Hotel kunne fredsprisvinnerne torsdag kveld roe ned med fredsprisbankett og norsk mat på menyen.

Den tunisiske dialogkvartetten hadde flere kulinariske gleder å se fram til da de samlet seg til bankett på Grand Hotel. På menyen var mat fra hele Norges land, samt et bredt utvalg av delikat tilbehør.

Til forrett bød kokkene på hjort fra Røros med kastanjemousse, fersk kjørvel, geitostkrem tilsatt solbær, kastanjeflak og hylleblomstgelé.

Til hovedrett fikk vinnerne nyte laks fra Frøya med blekksprutblekk-couscous, løyrom, granateplekjerner, friterte blekksprut-tentakler og blomkålkrem tilsatt chili.

Deretter ble det servering av akevittsorbé, etterfulgt av ytrefilet av lam fra Trollheimen, med urtecrust, kyllingbrystmousse med lammebrissel, potetfondant fylt med aubergine- og tomatpuré, samt jus de viande av lam.

Hele festmiddagen ble avsluttet med Makroutkake med kiwisorbé, granatepleskum og mini-baklava av pistasj til dessert.

Den tunisiske kvartetten for nasjonal dialog med f.v.: generalsekretær i UGTT, Houcine Abassi, president i den nasjonale advokatforeningen, Mohamed Fadhel Mahfoudh, president i LTDH, Abdessattar Ben Moussa og president i UTICA, Ouided Bouchamaoui mottar Nobels fredspris 2015 fra leder i Den norske Nobelkomite Kaci Kullmann Five i Oslo Rådhus torsdag.

– Årets pris er i sannhet en pris for fred, gitt mot et bakteppe av uro og krig, uttalte Nobelkomiteens leder, Kaci Kullmann Five, før Abdessattar Ben Moussa, Ouided Bouchamaoui, Mohamed Fadhel Mahmoud og Houcine Abassi mottok Nobels fredspris på Oslo rådhus torsdag formiddag.