Orkanen Tor førte til en del utfall i telenettet som følge av strømstans langs kysten. Telenor opplyser søndag at feilsituasjonen er under kontroll og at mobil- og bredbåndssambandet er oppe igjen de fleste steder.

Det var særlig kystkommunene i Sogn og Fjordane som ble rammet da orkanen Tor slo inn over Vestlandet og Trøndelagsfylkene fredag kveld og natt til lørdag. Øyregionen Hitra og Frøya slapp relativt lett unna med noen mindre strømutfall.

- Jeg er glad for at store deler av nettet vårt nå fungerer som normalt igjen, og at nettet vårt ser ut til å ha bestått orkantesten, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

- Mye er lært siden Dagmar herjet, både bemanningsmessig og håndtering av kriser. Dette er en av årsakene til at ting nå raskt blir normalisert. De fleste basestasjonene kom inn igjen da strømmen kom tilbake. Da har de ikke fått andre skader av uværet. Våre basestasjoner er bygget for å tåle harde påkjenninger, og det er betryggende å konstatere at de har bestått testen, sier Amundsen.

På det meste var flere tusen kunder uten mobil- og bredbånd (landsbasis) fredag kveld og natt til lørdag, forteller Telenor.

- Kraftutfall har vært vår største utfordring. De fleste av utfallene skyldes dette. Etter hvert som vi har fått strømmen tilbake, er vi nå oppe igjen de fleste stedene, forteller Amundsen, som mener grundige forberedelser begrenset skadene av orkanen Tor. På det meste har Telenor hatt over 100 personer ekstra for å håndtere skadene etter orkanen Tor.