Moen forteller at flyet deres skulle gå kl. 04.00 natt til søndag.

- Vi setter oss til, og fester setebeltene og aner fred og ingen fare. Vi takser ut da noen oppdager røyk inne kabinen. Folk får panikk og reiser seg, men vi får beskjed om å sette oss ned igjen. Rett etterpå er det noen som roper "brann, brann!", og det bryter ut fullstendig kaos og panikk ombord på flyet. Sort røyk og flammer velter ut av cockpiten, og jeg får ut de to minste barna, mens jeg selv hopper på sklia. Min mor som sitter på rad fire ser ingenting på grunn av røyken, men heldigvis gikk det bra og hun kom seg ut av flyet. Dessverre var det noen som måtte hoppe av vingen som brakk føtter, og noen som fikk lungeskader på grunn av all røyken, sier Moen.

-Hva skjedde etter at dere var kommet ut av flyet?

- Vi måtte jo løpe fra sko, pass og lommebøker, og vi ble jaget inn i en buss og hastet vekk fra flyet da de fryktet en eksplosjon. Etterpå satt vi inne i terminalen i to timer, uten at vi så en eneste person som kunne svare på noen spørsmål eller hjelpe oss. Jeg kommer aldri til å reise med Detur igjen, det er ihvertfall helt sikkert. Ikke noe kriseteam, og ingen til å ta seg av det psykiske som folk sliter med etter en slik hendelse, holder ikke mål, sier Siv.

- Hvordan går det med din familie nå?

-Vi var to familier som reiste nedover, totalt var det 18 hitterværinger. Det var jeg, mannen min og mine fem barn og to av deres kjærester, pluss min mor og far. I tillegg til en annen familie fra Fillan. Min eldste datter Lone har flyskrekk så hun begynte å gråte, men vi klarte å roe henne ned, og få henne med på flyet som gikk fire timer senere, alt i alt gikk det bra med alle. Men du kjenner at du får litt angst, det er som å være i en film, og reaksjonen kommer jo etterpå. Men nå er vi hos min tante i Trondheim for å slappe av og spise litt. Vi har jo ikke sovet og spist på et døgn, sier en sliten Siv Moen på telefon til lokalavisa.