Under VM i sykling i Bergen, vil publikum også bli kjent med Laksetrøya.

Du har kanskje sett de gule, grønne, rødprikkete og hvite trøyene som brukes i sykkelsporten. De symboliserer henholdsvis lederen av rittet, beste sprinter, beste klatrer og beste ungdom.

VM i Bergen

I midten av september 2017 samles verdens beste syklister i Bergen for å kjempe om verdensmester-tittelen. Da tar også  den oransje trøyen steget ut i verden ved å bli premietrøye.

- Alle som kjenner sykkel vet at trøyene er en viktig del av sporten. Derfor er det utrolig artig at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) tente på ideen vår og gir oss anledning til å promotere laksenæringen på en unik måte, sier laksesjef i Norges sjømatråd, Bjørn-Erik Stabell.

Mest aktive rytter

Laksetrøya skal deles ut til den mest aktive rytteren under fellesstartene i VM.

- Aldri tidligere har noe annet enn VM-trøya blitt delt ut under mesterskapet, så dette er artig. Laksetrøya har blitt en populær trøye i blant annet Arctic Race og Norgescupen, og vi i forbundet synes det er fint at dette norske konseptet skal tas i bruk på sykkelsportens største scene, nemlig VM, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, som også er styremedlem i UCI.

Den norske laksenæringen er, gjennom kampanjen «Laks er viktig for Norge», generalsponsor for Norges Cykleforbund og Bergen 2017.