Tirsdag kvedl presenterte de seks finalistene sine oppfinnelser. Først ga juryen sine karakterer. Deretter var det seernes tur til å stemme på de beste ideene.

Per fikk ikke full klaff hos juryen denne gang. Alle tre ga terningkast fire,noe som ga Per et dårlig utgangspunkt før seerne skulle avgi sin dom.

Da jurypoengen og seerpoengene ble summert, sto Per og to andre helt likt. Da er reglen slik at juryens poeng er avgjørende. Dermed var det takk og farvel for Per Hopsø som tross alt se tilbake på å ha norges sjette beste ide-

– Det er to ting denne oppfinnelsen kan gjøre for deg. Den sparer strøm, viktigst av alt. Og i tillegg gir den deg bedre elektrisk sikkerhet i hjemmet. Den har en temperatursensor, som gjør at den kopler ut stikkontakten om det blir for varmt, forklarer Per Hopsø.

– Og det beste av alt er at du kan gjøre alt selv. For det eneste du kan gjøre av elektriske handlinger i ditt eget hjem, er å skifte stikkontakten som støpselet plugges inn i.

Derfor har Hopsø montert alle komponentene til strømspareren sin i selve stikkontakten. Slik slipper man også å bytte ut eldre elektriske artikler i hjemmet med det første. Og du sparer penger på å ikke hyre inn en elektriker. Hele strømspareren kan du styre fra et panel. Her kan man også autolagre forhold for natt, dag og vinter.

En test i tv-programmet viste også at Per Hopsøs oppfinnelse fungerte utmerket.