Etter uttallige timer med restaureringsarbeider, inviterer Kystlaget Nattseilerne i sommer til nydåp av vengbåten "Sara Kjerstine".

Vengbåten ”Sara Kjerstine” er en kopi av en fraktebåt som forsvant fra trøndelagskysten tidlig på 1900-tallet. Nattseilerne overtok ”Sara Kjerstine” i 2009  og begynte det omfattende arbeidet med å restaurere henne.

I fjor høst kom masta på plass.

En krone

Det var de to Nattseilerne Einar Brendboe og Steinar Fillingsnes som først oppdaga at båten var til salgs.

- Båten lå den gang ved den gamle Fosenkaia i Trondheim, og var i veldig dårlig forfatning. Vi fikk kjøpt den for ei krone, fortalte Einar etter at båten havnet på hos Nattseilerne som har tilhold på Hopsjøen.

Siden den gang har Nattseilerne lagt ned en formidabel dugnadsinnsats for å sette i stand det flotte kulturminnet.

I fjor høst kom den 16 meter lange masta er på plass, og nå håper Nattseilerne at Sara Kjerstine etterhvert kan brukes til å frakte turister og andre besøkende rundt omkring i øyriket.

Sara Kjerstine før den var ferdig restaurert.

Trøndelagsstevne med dåp

Nattseilerne skal arrangere Trøndelagsstevnet på Hopsjøen i midten av juli (14-16.juli) hvor veteranbåtentusiaster samles til en trivelig helg.

Her blir nydåp av Sara Kjerstine et av høydepunktene.

- Etter selve dåpen blir det “gammeljomfrutur” i Dolmsundet.  Representanter for sponsorer og andre bidragsytere til båtens restaurering vil få førsteprioritet på turen, opplyser Ida Aamold Nesset i kystlaget Nattseilerne.