Mausund oppvekstsenter har hatt krabbedager, der både barnehagebarna og elevene har hatt krabbe på timeplanen.

Fra barnehagen har lokalavisa fått disse ordene:

Vi fikk en litt annerledes klubb denne uka. På onsdag var vi sammen med hele skolen og temaet var krabbe. Helmer fikk også bli med oss, mens Eiril ble igjen i barnehagen, for hun skulle sove.

Først gikk vi ned til fiskmottaket sammen med 1.-4. klasse, hvor vi fikk omvisning av Marit og Vivi. Vi fikk se håbrann, breiflabb, leppefisk, torsk og masse annet rart. Ole hadde akkurat kommet inn med fangsten sin. Han kunne fortelle at det var en krabbe som hadde kløpet han i hånda den andre dagen han fiska krabbe i år, og enda har han vondt i hånda. Marit pakket Vivi inn i plast så vi fikk se hvordan de gjør det når de skal sende krabben til Hitra, heldigvis fikk hun komme løs igjen etterpå.

De største elevene i 5.-10. klasse hadde vært på krabbefiske med Arild Trygve og Helge Johan, og vi fikk se at de kom i land med sin fangst.

Så gikk turen til Stigs brygge. Der holdt de største på å koke og renske krabbe sammen med Bente og Sigrun. Vi håper at vi også får prøve oss på dette når vi begynner på skolen, for det så gøy ut. Lotte lurer på om det kanskje er litt vanskelig da?

Roar holdt kurs i krabbeteinsnekring, og det var like arti’ å høre på fortellingene hans som det var å snekre teiner. Filip er en racersnekker, den halve fingeren mangla Roar fra før…

Torsdag var det krabbefest for hele oppvekstsenteret. Vi opptrådte med Krabbesangen, koste oss med loff (ingen barnehagebarn ville prøve seg på krabbe denne gangen) og avsluttet med en fin fjerdeplass i Kahoot.