Lokalavisa har gjennom en årrekke delt ut julestjerner i adventstida. Stjerna gir vi til øyværinger som gjør eller har gjort en uegennyttig innsats for andre. I fjor, som så mange år før, fikk vi tips om mange gode hjelpere, og bak lå det gjerne også sterke historier. Se flotte eksempler lenger ned i artikkelen.

Også i år vil vi gjerne dele ut julestjerner til mennesker som fortjener en liten ekstra påskjønnelse i adventstida. Vi deler derfor ut julestjerner gjennom hele desember.

Vi er ute etter tips om øyværinger som har gjort en innsats litt utenom det vanlige i lokalsamfunnet. Det kan være alt fra å hjelpe andre til å utføre en stor innsats over kort tid, eller lang tids innsats i en forening.

Kjenner du noen som bør få lokalavisas julestjerne?

Send oss et tips sammen med en kort begrunnelse.

Send en epost til post@hitra-froya.no

eller ring tlf. 72 44 04 00

Her er noen eksempler på julestjerne-mottakere i desember i fjor:

Foto: Siw Hermanstad

Skilt av pandemien

På grunn av smittesituasjonen i verden fikk ikke Evelyn Sandvik Pettersen fra Frøya møte faren til sitt nyfødte barn.

«Shayan kommer seg ikke hit da han ikke har fått opphold i Hellas, og vi har fått avslag på familiegjenforening. Tiden har vært utrolig tøff, » skrev Sandvik til lokalavisa og ønsket en oppmuntring til sine tre voksne barn, som hjalp småbarnsmoren gjennom hverdagen.

- Anja, Benedicte og Jonas stiller alltid opp med hjelp til handling, matlaging, kjøring hit og dit, ledsagere ved legetimer og mye, mye mer. De har vært en uvurderlig støtte, og uten dem hadde jeg ikke klart det, fortalte Evelyn. Lokalavisa møtte opp med julestjerne som overraskelse i et familieselskap.

Les hele historien om Evelyn og barna her.

Jenny Skarpnes (t.h) og Aud Strand (midten) fikk lokalavisas julestjerne. Det mente faglærer Marita Hammernes (bak) og resten av personalet ved oppvekstsenteret var vel fortjent. Foto: Lars Otto Eide

– De gjør gråværsdager mildere

Personalet på Barman oppvekstsenter var ikke i tvil om at Aud Strand og Jenny Skarpnes fortjente lokalavisas julestjerne.

"Vi ved Barman oppvekstsenter ønsker å nominere våre kjære renholdere til å motta lokalavisas gjeve julestjerne. Renholderne heter Jenny og Aud, og har hver dag i flere år gledet både store og små. De gjør gråværsdager mildere med sin trillende latter. Disse imøtekommende damene bryr seg om de rundt seg, de er oppmerksomme og støttende. Dagene er rett og slett ikke de samme uten dem!", skrev Marita Hammernes på vegne av alle ansatte.

Lokalavisa troppet opp en tidlig morgen med julestjerne, og ble møtt av smil - vi også.

Les hele historien om Aud og Jenny her.

John Birger og Heidi Brevik foran. Laila Bergset og Magne Eriksen bak. Foto: Lars Otto Eide

Gode hjelpere i en vanskelig tid

En lørdagskveld i desember ble lokalavisa med Laila Bergset og Magne Eriksen på overraskelsesbesøk til Heidi og John Birger Brevik. Laila og Magne mente venneparet i Barmfjorden fortjente lokalavisas julestjerne for sin medmenneskelighet.

- De er gode medmennesker og stiller opp for andre uten at de blir bedt om det, sa Laila.

- De stiller opp på alle vis. De jobber for å få ting til å skje i lokalsamfunnet. John Birger bruker mye av fritiden sin på å stille opp for andre folk og være med på dugnad, sier Magne.

- Og de har vært fryktelig snille i en tid der vi har hatt det vanskelig. Heidi har vært med meg når det har vært noe, og jeg har fått være her når Magne har vært på arbeid. Det har betydd alt for meg, sa Laila.

Den vanskelig tiden begynte da de mistet sønnen Eskild, som døde i en bilulykke i Hitratunnelen våren i forveien.

Les hele historien om Magne, Laila, Heidi og John Birger her.

Per Ole og Oddveig Sandvik ble overrasket med julestjerne. Foto: Siw Hermanstad

Medmenneske

Hege Jeanette Johansen sendte inn forslag på Per Ole Sandvik. Per Ole jobber til daglig som begravelsesagent på Frøya. Hege Jeanette beskrev Per Ole som en varm, raus og med en medmenneskelighet som gjør møtet med livets slutt til våre nære og kjære til en verdig og minnerik stund.

Lokalavisa troppet opp med julestjerne.

- Vanligvis er det vi som leverer blomster til andre og i begravelser, sa en overrasket begravelsesagent.

Les hele historien om Per Ole her.