I begynnelsen av september kjørte en bil av veien i 80-sonen i Innerdalen ved Fillan. Et stålrør fra brua ble med stor styrke tredd gjennom hele kupeen da bilen traff rekkverket på ei bru.

Rekkverket er nå reparert, men ikke endret for å unngå lignende ulykker i fremtiden. Dette står imidlertid på veivesenets ønskeliste.

- Det kunne ikke stå slik det gjorde etter ulykken, så vi måtte reparere det raskt. Det ble ikke gjort noen endringer nå, men det snakkes om tiltak for å forandre endene på rekkverket, slik at ikke noe lignende skjer igjen, sier Jan Rødal, overingeniør ved Statens vegvesen.

- Når det blir, vet jeg ikke. Det er ikke ulovlig slik det står nå heller, selv om vi selvfølgelig ønsker en endring, sier Rødal.

Bilen ble spiddet

Dette var historien som kunne blitt skikkelig tragisk, men som i stedet ble historien om englevakt:

Lokalavisa meldte på sin nettutgave i september at bilen hadde truffet autovernet og ble hengende på rekkverket. Nedenfor gikk elva flomstor etter det kraftige regnværet, og det ble betegnet som flaks at ikke bilen tippet ut i elva. Så viste det seg at historien var enda mer utrolig;

Da alle fikk summet seg, viste det seg nemlig at bilen satt spiddet fast i et stålrør i bruas rekkverk. Og at dette nok er grunnen til at bilen ikke veltet ut i elva.

Skled som på skinner

Sjåføren ville ikke la seg intervjue om hendelsen, men gjenga likevel sin opplevelse til Hitra-Frøyas papir/eAvis-utgave:

Hitterværingen vet ikke helt hva som skjedde; Bilen kom i hvert fall ut på veikanten og kjørte opp på enden av autovernet. Som på en skinne skled bilen oppå autovernet i flere titall meter før den traff det opphøyde rekkverket på brua.

Et stålrør i rekkverket traff så bilen i grillen og fortsatte med stor kraft inn under motoren og opp og ut gjennom dashbordet inne i kupeen.

Passerte barnesetet med noen centimeter

Mens bilen fortsatt var i bevegelse, ble stålrøret presset innover i bilen, mellom setene foran hvor sjåføren satt og passerte like ved hodet til den lille gutten som satt i barnesetet bak. Ikke før den skarpe rør-enden stakk ut gjennom karosseriet ved bakluka, stoppet bilens ferd.

- Ikke en skramme på noen av oss, fortalte sjåføren. Det må betegnes som et utrolig hell i uhellet, ikke minst fordi det kan se ut til at rørets bevegelse endret noe retning før det nærmet seg barnesetet.

Aldri vært borti noe lignende

- Helt utrolig at det går så bra som dette, sa bilberger Bjørn Myhren ved Myhrens Verksted. Han har aldri før i sin lange karriere opplevd noe lignende.

- Røret har truffet så midt i bilen som det kunne gjort. Det dytta ut bilstereoen, fortsatte mellom setene og ut gjennom taket. Ingen tvil om at dette er helt utrolig flaks, sier Myhren.