15. juli er den dagen i året da det meldes inn flest reiseskader til forsikringsselskapene.

– Det er den virkelige fredag den 13., sier reiseskadesjef Monica Rimestad i Tryg.

Tryg forsikring har sett på sine egne reiseskadetall i perioden 2002 – 2011, og det er ingen tvil: 15. juli skjer det over dobbelt så mange, hele 114 prosent, flere skader enn på gjennomsnittsdagen i hele året.

– Ulykkesskader, reisesykeskader og skader som gjelder reisegods er overrepresentert om sommeren. Hver tredje reiseskade skjer i sommermånedene. Dette henger naturligvis sammen med at det er da folk reiser mest. Hvorfor akkurat 15. juli er den mest skadeutsatte dagen, vet vi derimot lite om, sier Monica Rimestad, reiseskadesjef i Tryg Forsikring.

Ni av de ti mest skadeutsatte dagene i året er i juli. Det er særlig første halvdel av juli måned som er mest skadeutsatt. Både 1., 2., 3., 4., 5., 7., 10. og 20. juli er på listen over de ti mest skadeutsatte dagene i året i tillegg til 15. juli, viser tallene fra Tryg.

Fredag den 13. har færre skader

I år faller 13. juli på en fredag. Men tall fra Tryg viser at det faktisk skjer færre ulykker på en fredag den 13. enn en hvilken som helst annen fredag. Kanskje folk er ekstra forsiktige den dagen?

– Søndag den 15. er dagen i år du virkelig bør være forsiktig. Det er den virkelige fredag den 13., sier reiseskadesjefen i Tryg.

24. desember er dagen i året da det skjer færrest ulykker. Januar er den minst skadeutsatte måneden i året.

Monica Rimestad, reiseskadesjef i Tryg Forsikring.