45 studenter og lærere fra naturbruks og marinbiologistudiene ved Gullmarsgymnasiet i Lysekil i Sverige, har vært på ekskursjon til Hitra og Frøya sist uke. Foruten dykking og læring om livet i havet, var et besøk hos Lerøy Midnor på Dolmøya på programmet.

Der fikk de informasjon om bedriften fra administrerende direktør Sven Amund Fjellvær, og omvisning på slakteriet av fabrikksjef Ingjerd Nordheim.

Etter det fikk en gruppe elever fra naturbrukslinjen være med naturbrukslinjen på Frøya videregående ut til deres oppdrettsanlegg.

Flere av elevene kunne tenke seg å komme tilbake for å jobbe med lakseoppdrett, og Sven Amund Fjellvær delte ut alle visittkortene han hadde.

- Jeg elsker alt som har med fisk å gjøre, og både produksjonen av laks og slaktingen var veldig interessant. Det var artig å få prøve slakting selv i fabrikken. Jeg vil gjerne komme tilbake hit for å jobbe, sier Jesper Antonsson.

- Jeg er interessert i fiskeoppdrett og Lerøy virket som en trivelig og ordentlig arbeidsplass. Så jeg kan tenke meg å komme tilbake hit for å jobbe, sier Andreas Johansson.

- Det hadde vært kult å jobbe en annen plass enn i Sverige, men jeg kunne også tenkt meg å jobbe her for pengenes skyld og for å få erfaring, mener Gustav Skoglycke.

- Laxodling høres kul ut, og er sikkert en interessant jobb. Og Lerøy virket som en bra arbeidsplass, sier Mattias Jonsson.