- Vi vil vel aldri kunne fastslå brannårsaken. Bygget er såpass nedbrent at det er vanskelig å finne spor. Men vi har en viss formening om hvor brannen startet hen.

Det sa lensmann Arild Sollie ved Hitra lensmannskontor til lokalavisa Hitra-Frøya i forrige uke etter brannen ved utstyrsbutikken Alfo i Fillan i romjula.

- De som kom til først til stedet så at det brant helt oppe i mønet i tredjeetasjen. Så mye taler for at det startet der. Der er det blant annet mye elektriske installasjoner og sikringsskap. Det har vi som utgangspunkt når vi etterforsker videre, sa Sollie.

Startet trolig i  i 3. etasje i verksteddelen

I dag forteller politiet at den tekniske etterforskninga er ferdig og at det kun gjenstår noen avhør av vitner. Politiet er nå enda litt sikrere på at brannen startet i tredje etasje.

- Vi vet ikke den eksakte brannårsaken, men ut fra de observasjonene som er gjort og arnestedet, er det mye som tyder på at brannen startet i sikringsskapet i 3. etasje i verksteddelen, sier lensmann Arild Sollie til adressa.no.

Det er ingen mistanker om at brannen er påsatt og ingen mennesker kom til skade. Men store materielle verdier gikk tapt i brannen. Disse er anslått til rundt 5 millioner kroner.

Livsverket brant ned

Brannvesenet hadde ingen sjanse til å redde lokalene til Alfo AS, som brant ned til grunnen mandag kveld i romjula. Frode Haugen, som eier Alfo sammen med Reidar Skaget, var dagen etter tilbake på branntomta sammen med lokalavisa

- Hele livsverket ligger i ruiner. Det er mange lange arbeidsdager som er begravd i grunnen nå, sier Haugen, og ser trist utover de forkullede restene av butikken han har jobbet i siden 1999. I 2003 kjøpte han butikken sammen med Skaget. Siden da har de jobbet hardt for å bygge opp en ”alt-mulig” utstyrsbutikk for øyværinger og hyttefolk. Haugen sier at butikken skal bygges opp igjen.