«Rottene Vesle og Fredo er rømt fra et sirkus, på grunn av en skummel katt. Etter en strabasiøs tur, gjennom farlig trafikk og tunneler, kommer de til Frøya. Der oppdager de etterhvert et uvanlig hus, med et stort kors på berget like ved. Bygningen er Sletta kirke, og der våger de seg inn.

Heldigvis for de sultne rottene finner de noen kjeks på kjøkkenet, og etterpå må de undersøke hvor sangen de hører kommer fra. Det viser seg å være barnekoret Solsikkan som synger, under ledelse av Brit Vie.»

10-årsjubileum

Slik begynner menighetspedagog Jorun Børset Foss sin innledning om det som skal skje i Sletta kirke førstkommende torsdag ettermiddag.

Kirkerottene brukes til vanlig i trosopplæringen, og i år kan de feire sine første 10 år. For å markere jubileet får kirka nå på torsdag besøk av et levende kirkerotteteater. Det er tilreisende skuespillere som gjester Frøya på sin lange turnè.

- Denne gangen er det Lea Mus som kommer til Sletta sammen med andre kirkerotter. Kanskje får vår Vesle og Fredo hilse på de ordentlige kirkerottene? spør Jorun med et lurt smil.

Passer for alle

- Vi har spesielt invitert alle barn i alderen fire til sju år, men forestillingen, som har både dukker og mennesker, er åpen for absolutt alle. Barnekoret Solsikkan vil også opptre, og jeg kan ikke få rost dirigenten deres, Brit Vie nok. Hun gjør en kjempejobb, sier menighetspedagog Jorun Børset Foss.

- Vi mener det kan bli en flott familieopplevelse, og selger rimelige familiebilletter ved inngangen. Etter forestillinga blir det salg av kaffe, saft, boller og vafler, opplyser Børset Foss.