Elektro Team AS så dagens lys 1.april 1987 da Thorbjørn Ulvnes sammen med kollegene Svein Tøften og Gunnar Andresen valgte å slutte i Sør-Trøndelag Kraftselskap, for å etablere egen bedrift i Fillan.

Med Thorbjørn som leder har bedriften vokst jevnt og trutt. I 1997 ble også kraftselskapets installasjonsavdeling med ansatte fusjonert med Elektro Team AS. Med Roger Einviks tiltredelse teller arbeidsstokken nå hele 36 medarbeidere, fordelt på bedriftens avdelinger på Fillan og Nabeita.

Mange oppdrag

Bedriften har oppdrag over hele øyregion. Lokalt næringsliv utgjør det viktigste markedet, mens også private kunder utgjør en viktig del av omsetningen.

- I tillegg vil vi utvikle service-markedet i større grad enn vi gjør i dag, der vi også vil tilby oss å ta de små oppdragene, forteller Thorbjørn Ulvnes.

Med ansvar for å legge kabler med landstrøm til 13 av Salmars oppdrettsanlegg, vil det nå også bli oppdrag på Mørekanten samt noe nordover.

Trapper ned

Etter å ha vært daglig leder i nærmere 30 år, har Thorbjørn bestemt seg for på trappe litt ned.

- Jeg er blitt 62 år, og tok et valg om at jeg vil stå litt friere, forklarer han.

Dette betyr ikke at han blir arbeidsledig med det første.

- Thorbjørn fortsetter som teknisk leder i Elektro Team AS, med spesielt ansvar for høyspentanleggene til bla oppdrettsnæringen.

- Førsteønsket

Styreleder og adm.direktør i eierselskapet Elektro AS, Einar Jørgensen forteller at styret har diskutert flere løsninger etter at daglig leder signaliserte ønske om avløsning.

- Roger var førsteønsket vårt. Han har vært ansatt her tidligere og kjenner både bedriften og lokalsamfunnet godt. Med sin sterke lokale forankring mener vi han er en styrke for bedriften. Samtidig vet vi at han er ønsket av de ansatte her, sier en godt fornøyd styreleder.

- Svak for utfordringer

Og Roger lot seg friste tilbake til Elektro Team.

– Jeg er nærmest oppvokst her. Jeg startet som lærling i 1988 -89, og jobbet her i 16-17 år som elektromontør, prosjektleder og de siste årene som teknisk leder.

Deretter ble det ni år hos Reinertsen i Trondheim med hovedvekt på bygge- og installasjonsledelse, hovedsakelig offshore. I tillegg til det har jeg drevet med litt elektroinstallasjon i egen bedrift i denne perioden, forteller den nye daglige lederen.

- Det har vært noen samtaler fram og tilbake siden jeg fikk forespørselen. Men jeg er svak for utfordringer, og valgte å takke ja til lederstillingen, smiler han.

Han ser på oppgaven som en stor utfordring.

– Elektro Team er en stor bedrift i øyregionen, og har en spennende framtid. Mye skjer her ute, så det gjelder å være godt forberedt.

Roger gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Selv om jeg kjenner bedriften godt, er det mye å sette seg inn i. Heldigvis har jeg Thorbjørn å støtte meg på, sier Roger Einvik som føler han tar over en bedrift i god stand.

Samtidig setter han pris på å ha Elektro AS som en stor og solid eier i ryggen. Elektro –konsernet er med 530 ansatte og 700 mill. kr. en av Norges største privateide tekniske entreprenører.

- Det er betryggende, mener den nye daglige lederen ved Elektro Team AS.