Vi traff Simen på Logistikkstudentenes tradisjonelle konferanse i Trondheim. Han er i siste året på logistikkstudiet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), en 3-årig bachelorgrad i Transportteknikk/Logistikk.

Må ryddes plass

Simen understreker at det må ryddes plass for hans profesjon.

– Det ropes etter vår kompetanse, men alt for få spør etter oss. Bachelor logistikkstudiet i Trondheim omfatter kvalitet, flyt, sikkerhet og leveringsdyktighet, sier Simen som understreker følgende:

- Jeg er heldig som har gode forelesere med solid erfaring. Dette resulterer i gode studenter med «outstanding» profesjonsutdanning.

Studiet er Norges eneste ingeniørutdanning i logistikk og har hovedfokus på koblingen mellom teknologi og logistikk. Studiet er en teknisk linje med realfag og man møter logistikkfagene allerede første år. I tillegg har studiet økonomiske fag.

Riktig valg

– Det er vanskelig å spå om fremtiden. Men det som er sikkert, er at olje ikke lenger er like aktuelt som før. Fisk vil derfor være et riktig valg for meg, forteller Simen.

Da tenker han først og fremst på prosess-styring innen foredling av fisk. Det vil være midt i blinken for hans profesjon, når han er ferdig ved HiST til våren.

– Lerøy Midt på Hitra vil være topp for meg. At jeg er hitterværing er en ting. Men her ligger også Lerøys største anlegg for bearbeiding av laks med mange spennende utfordringer og arbeids-oppgaver. Dette selskapet har dessuten lagt godt til rette, nettopp for vår profesjon, understreker Simen.

Her fileteres og pakkes laksen som seinere distribueres til norske butikker og til eksport.

– Hitra har en raskt voksende handelsnæring, og er kjent for sitt lakseoppdrett, Hitra-krabben, jakt- og fiskemuligheter. Hitra kommune ble i 2011 kåret til landets mest suksessrike nærings-kommune. Næringslivet i kommunen er bygd opp rundt havbruksnæringen, sier Simen som ser en lys fremtid for logistikkingeniøren.

Mer transport/logistikk finner duher mtlogistikk.no