Også i år blir det sendt julegaver og klær til Estland. Eventuelle givere må merke seg at mottaket er åpent bare en eneste dag – onsdag denne uka.

Egentlig hadde Estlandshjelperne på Frøya slutta det frivillige arbeidet sitt, på grunn av alder og helse.

- Så fikk jeg lyst til at vi skulle sende noe likevel, sier pådriver Gerd Johansen.

Hun vedgår at årets sending ikke kan måles med det de har gjort gjennom mange år tidligere. Men godt over hundre julegaver er klare, og det pakkes litt stadig vekk før alt samles 28. oktober.

- Vi har dessverre ikke noe lokale å samle i på forhånd, men vi får lov å ta imot det frivillige kommer med, utenfor Betels lokaler på Sistranda onsdag. Vi tar ikke imot før den dagen, og ikke etterpå.

Håper å fylle bilen

Anders Espnes har lånt bort varebilen sin til formålet, og Gerd håper at bilen kan fylles opp før den kjører det som er samlet inn videre til Orkdal, hvor alt lastes over i et vogntog.

- Det vi ønsker oss er først og fremst ferdige julegaver som kan deles ut på barnehjemmet . Pakken kan inneholde strikkede lester, tegnesaker eller en leke, tannbørste, tannkrem, vaskeklut og såpe. På grunn av innholdet er det viktig at pakken merkes med kjønn og alder, sier Gerd Johansen.

Noen kroner i frakt

Hun, og de som hjelper henne, tar også imot klær.

- Klærne må være ordentlige, men det kan godt fylles opp sekker med klær i alle størrelser, både til barn og voksne. For å bidra til fraktkostnadene, ber vi pent om noen tikroner for hver sekk som blir levert. Men husk at det bare er onsdag 28. oktober vi kan ta imot, sier Estlandshjelper Gerd Johansen.