- Jeg tror måsen på Hitra og Frøya har flyttet til Ila, der jeg bor. Det siste året har antallet måser økt så voldsomt at det er en plage, sier Børge Pedersen lettere spøkefullt, etter å ha lest lokalavisas artikkel om at flere har opplevd at måsen er fraværende når de er ute og fisker.

Den kjente musikeren fra Trondheim har hytte på Fjellværsøya, og føler det er godt å slippe unna måsen for en stund.

- Den hekker på alle hustakene, og når den får unger er den så sinnsyk og  aggressiv at postbudet nekter å levere posten.  Ungene blir angrepet når de går til skolen, og det er et problem for restaurantene på grunn av måsen som samler seg for å spise rester.

Tror måsen blir i byen

Men Pedersen har også lagt merke til at det er blitt færre måser her ute.

- Det har blitt mindre måse når jeg er ute og fisker. Det er ikke det samme levenet når jeg gjør opp fisken. I går var jeg ut på , og da var det bare en fire fem stykker. Vanligvis pleier det å være voldsomt med måse, sier Pedersen.

Hva tror du skal til for å få måsen til å komme tilbake hit da?

- Ja, hvorfor flytter folk til byen? Det er vel bedre utsikter der enn i øyriket. Jeg tror den er kommet til byen for å bli. Men nå er jeg ikke helt sikker på om måsen kommer fra Hitra eller Frøya da.

Fred måseeggene ett år

Men han har et forslag til hvordan man kan øke måsebestanden igjen.

- Jeg tror kanskje det hadde hjulpet om dere hadde innført et år med forbud mot å plukke måseegg. Det er veldig mye folk som plukker måseegg når tiden er inne. Da tror jeg bestanden vil ta seg opp igjen, mener han.