Nyengasjert Ung MOT-leder Lotte Skarsvåg er både stolt og beæret over Frøya kommunes utnevnelse.

Eneste i sitt slag i øyregionen

- Jeg fikk tittelen rett etter høstferien i år, og er den første Ung-Mot-lederen i øyregionen. Det er litt spesielt. Nå blir det spennende å se hva man kan fylle denne rollen med Det viktigste er å være snill og å bry seg om andre, forteller Lotte Skarsvåg.

Som én av 16 ungdommer på landsbasis gjennomførte Lotte nylig et kurs for å bli Ung MOT-leder.

- Det er derfor ikke så mange av oss enda, beretter Lotte.

Mellom kommunen og ungdommene

En Ung MOT-leder skal være et ledd mellom kommunen og ungdommene. Lederen skal bidra til å skape et varmere og tryggere nærmiljø. Hun skal også greie å skape engasjement og tenne glød hos andre. Helt ukjent med å være i lederrollen er hun imidlertid ikke. I oktober ble hun valgt som ny leder i Frøya ungdomsråd (FUR).

- Hun er et godt forbilde

MOT-koordinator Ulrik Ervik ved Guri Kunna vgs (skolested Frøya) forteller at Lotte har mange gode egenskaper som gjorde det lett å anbefale henne som Ung MOT-leder.

- Lotte er en engasjert ungdom som tydelig ønsker å gjøre en forskjell. Hun ser positivt på det meste og er et godt forbilde. Hvilke oppgaver hun får som Ung MOT-leder er ennå ikke bestemt, men hun vil få en sentral rolle opp mot ungdomsskolen, forteller Ervik.

MOT til å glede-dagen

Det årlige MOT-arrangementet ”MOT til å glede-dagen” er en dag hvor Lotte Skarsvåg vil ha en naturlig rolle. I år faller den på onsdag 23. november.

- MOT-ambassadøren har god kontroll på arrangementet og dagen. Vi vil ha et naturlig samarbeid så dette blir fint, forteller Skarsvåg.

Ungdomstrinnet ved Sistranda skole har i en årrekke hatt tradisjon for varierte aktiviteter på MOT til å glede dagen. Denne tradisjonen holdes i hevd, lover Ulrik Ervik