Det sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Lokalavisa Hitra-Frøya møtte Kåre, det øvrige støtteapparatet og spillerne under deres treningsopphold på Gran Canaria. Her forbereder Rosenborg seg for en ny sesong i toppserien. Hovedtrener Ingebrigtsen evner også å se nedover i divisjonene og har fått med seg at det er en storhall med innendørs fotballbane under bygging på Sistranda.

- Satsinga på den store fotballhallen som bygges på Frøya synes jeg er fantastisk. Det er jo en flott arena og jeg vil tro det ikke er bare muligheter for fotball der, men for alle ungdommer som vil drive med ulike idretter. På den måten får man jo aktiv ungdom og forhåpentligvis velger de å holde seg til idretten uansett hvilken type de velger, sier Ingebrigtsen.

Skape et miljø for ball-lek

RBK-treneren sier klubben følger godt med på hva som skjer ute i distriktene, også på Hitra og Frøya.

- Vi i Rosenborg, gjennom Salmarfondet, følger med de unge spillerne der ute og vet det jobbes bra utpå der. Det kommer bra spillere derfra. Det er vel bare et spørsmål om tid før de kommer et steg videre tenker jeg, for talentene er der ute. Og slik blir det jo gjerne når man skaper et miljø og en kultur for å trene ved å gjøre slik Frøya gjør nå, med basishall og fotballhall. Desto mer lek med ball, jo bedre blir man jo. Kjernen i all idrett er at man må synes det er artig, poengterer treneren.

- Det at det kommer flere og flere trønderske spillere igjen på Rosenborg er jo også med på å skape en ny gnist og interesse for unge gutter som kanskje vil satse litt ekstra. Rosenborg lever jo av at de unge blir interessert i fotball og tar de stegene som skal til videre, legger han til.

RBK-spillerne under deres treningsopphold på Gran Canaria.

- Frøya og Hitra er jo "Rosenborg-land"

Nylig var Rosenborgs Gutte 19-lag på treningsopphold på Hitra og Frøya. På spørsmål hva slike treningshelger utenfor byen betyr for RBK, svarer Ingebrigtsen:

- Vi har ei god tilknytning til både Hitra og Frøya gjennom dette og det gjør blant annet at vi er der ute og trener. Vi skal jo være ute i distriktet og Frøya og Hitra er jo "Rosenborg-land". I tillegg er det jo viktig for oss å vise oss frem også.

- Hva betyr det for Rosenborg-gutta å komme ned hit til grand Canaria å trene?

- Her er det gode treningsforhold og vi får gjort det vi skal. Vi har bare et formål her nede så for oss er det enormt viktig.I tillegg blir vi kjent med en del nye spillere, sier Ingebrigtsen, som til slutt kommer med en oppfordring:

- Nå blir det viktig å få alle unge gutter på Frøya og Hitra til å trene hardt så vi får nye Rosenborgspillere etterhvert.

Frøya storhall skal stå ferdig til sommeren. (Skisse Hugaas entreprenør)