Anders Kjerringvåg har ikke oversikten over hvor mange biler og trailere som har kjørt utfor veien i Dolmkrysset, og endt i hagen hans. Sist hitra-froya.no skrev om problembakken /krysset på Kjerringvåg, var for mindre enn fire uker siden. Torsdag 7. mars havnet først en privatbil utenfor veien og ned i hagen. Like etterpå var det en laksetrailer som ikke klarte å bremse opp ned bakken, og ble stående med førerhytta ned på tomta, og sperret veien i flere timer.

Les: Vi kan ikke ha det sånn

Anders Kjerringvåg uttalte den gangen at han var lei av å krangle med vegvesenet, som ikke ville høre, likevel. Men etter lokalavisas siste oppslag har Statens vegvesen tatt grep.

- Det stemmer det, sier Jan Ivar Rødal i vegvesenet.

- Vi har løftet vinterstandarden på denne bakken opp en klasse. Det betyr at vi har hevet kravene til hvor kjapt det skal brøytes og strøes. Så får vi se om det hjelper. Jeg har også diskutert med mine kolleger på veikontoret om vi skal se på ytterligere tiltak. Det kan være aktuelt å bygge opp en jordvold. Vanlig rekkverk er ingen vits. Det vil bli kjørt rett gjennom, sier han.

En av grunnene til at bakken ned mot Dolmkrysset er så vanskelig på vinterføre, er at den trafikkeres av svært mange trailere fra Lerøys lakseslakteri, og at det fra trailerne renner avsig som gjør veien ekstra sleip.