Klokka 12.00 fredag 3.oktober er det offisiell åpning av den nye gjenvinningsstasjonen på Hitra i Fillan. Stasjonen overtar for Aurdalen som avfallsplass og gjenvinningsstasjon for Hitra.

Bygginga av det nye anlegget i Lervågen i Fillan har pågått siden i vinter og nærmer seg nå slutten.

- I forbindelse med åpningen av den nye gjenvinningsstasjonen utvider vi våre åpningstider på Hitra, Fillan fra og med lørdag 4.oktober. Onsdag 1.oktober er siste dag vi holder åpent på gjenvinningsstasjonen i Aurdalen, melder Hamos på sine nettsider, og ønsker samtidig alle velkommen til åpninga i Fillan.

- Plasseringen er viktig

Det er et svært bygg som har kommet opp ved det gamle pukkverket i Fillana. En omtrentlig ni meter høy bygning som er rundt 30x40 meter lang, og har blitt jobbet med siden mars i år.

- Vi prøvde å få en tomt som var nær sentrum av Hitra og som samtidig lå litt skjermet til. Her vil det bli tilrettelagt for rundt tjue forskjellige fraksjoner, slik at folk kan få kvitte seg med alle typer avfall, sier daglig leder for Hamos, Trygve Berdal.

- Hele stedet med tomta har kostet oss rundt 25 millioner, så det er en betydelig investering for oss, legger han til.

To vogntog med søppel

Den nye gjenvinningsstasjonen vil få utvidet åpningstider og være åpent to dager i uken og i tillegg hver lørdag i utgangspunktet.

- Er behovet større vil vi selvsagt sette inn mer ressurser, men vi forventer det blir mye brukt. To vogntog fulle av søppel blir fraktet bort fra øyregionen hver dag allerede, sier Berdal.

Foto: Hamos