- Sula gir en helt egen følelse av ro og indre stillhet, sier yogalærer Kristin Larsen, som kommende helg holder sin fjerde yoga retreat i havgapet.

Forrige yogakurs på Sula samlet 18 kvinner, til to dager med yoga. Selve undervisningsøktene varer rundt halvannen time hver, men Kristin er også opptatt av hva som skjer mellom timene.

- Når man tar seg tid til seg selv, og jobber med pusten, rytmen i pusten og bevegelser, kan det ofte også sette i gang tankeprosesser. Det kan være godt å skrive ned tanker og følelser som plutselig oppstår, sier hun.

Kristin anbefaler alltid deltakerne å ta litt alenetid i løpet av kurset.

- Ta en tur opp på fyret, og kjenn hvordan roen senker seg når du stirrer utover det uendelige havet. Kjenn pusten din, den friske lukta av sjø, føl vinden mot huden og bare vær i øyeblikket.

Yoga for alle

Mange har en formening om at for å drive med yoga må du være myk i kroppen og helst klare å legge føttene bak nakken.

- Det er bare tull. Det er særlig når du er stiv i kroppen eller plages med smerter at du vil ha glede av yoga. På mine kurs kan alle kan delta, uansett form og forkunnskaper. Vi utforsker egen bevegelighet for å kjenne etter hva kroppen trenger, uten å presse frem noe som føles galt eller vondt.

Kristin er utdannet innen det som heter mindful yoga, og er særlig opptatt av dette med å være tilstede akkurat nå.

- Hverdagen for mange er svært hektisk, og kroppen og hodet er ofte ikke på samme sted. Vi tenker på det vi skal gjøre, eller på ting som har skjedd. Vi er veldig dårlige til å være tilstede i øyeblikket. Yoga kan være en påminnelse om at vi faktisk lever akkurat nå - gårsdagen er forbi og neste time er fortsatt ikke kommet.

I yogaøktene denne gang kommer Kristin til å introdusere noen eteriske oljer som hun bruker til støtte i undervisningen. Oljene kan påvirke oss positivt både mentalt og følelsesmessig.