Den Hitra/Frøya-interkommunale bedriften Dalpro gårdsmat har igjen høstet heder for sine matprodukter. Under Trøndersk matfestival, som åpnet i Trondheim i dag, avslørte juryen vinnere og diplommottakere i de ulike klassene. Dalpros gårdsmatavdeling har Årets kjøttprodukt med villsauskank fra Frøya.

Juryens begrunnelse

«Vi valgte i år et jevnt og godt produkt med god smak, fantastisk flott emballasje, gjennomarbeidet og tilgjengelig for alle. Alle som vil ha et godt måltid kan kjøpe og servere dette produktet med topp resultat, uten å måtte være flink kokk.»

Diplomet ble tatt imot av Sverre Johansen fra Dalpro. Han er naturlig nok godt fornøyd med prisen.

-  Fantastisk! Det er en kjempeoverraskelse. Man får litt guts til å tenke nytt, og det å ordne god kvalitetsmat er kjempetrivelig! Det betyr mye for bedriften og deltagerne våre, sier han til Oi Trøndersk & Drikke.

Utstillere på Trøndersk Matfestival kan melde på sine produkt til en kåring i ulike kategorier som for eksempel årets nykommer, kjøttprodukt, økologiske produkt, meieriprodukt og grønnsaksprodukt.

Årets jury består av Arve Tokle (Hornemansgården), Lars Erik Vesterdal (festivalkokk / NordØst) og Mikael Forselius (Hotel Britannia).