Hotell Frøya har økt kapasiteten fra rundt 30 til 60 rom. I tillegg er syv leiligheter kommet opp.  - Vi er godt fornøyd med at vi har samme dekningsgrad som da vi hadde færre rom og over halvparten er allerede utleid nå, forteller daglig leder Valborg Bekken.  - Vi merker at mange vil være her med Frøya kultur og kompetansesenter som skaper mye liv og røre, så det er positivt, legger hun til.

- Bedre med sen påske

Ved Knarren Brygge er det kro, rorbuer og den store hvite bryggen til utleie. Her er rorbuene allerede tatt, mens flere har vært interessert i å leie rom på brygga.

- Vi merker en økning i forhold til i fjor, sier vertinne Gunn Tove Bjørnstad.  - Hva kan være årsaken? - Det er alltid vanskelig å si, men at påska kommer senere i år enn i fjor hjelper nok til. Da er det som regel mindre snø og det er flere som vil ta seg en tur, mener Bjørnstad.

Rundt tjue rom og flere leiligheter og hytter til utleie er kapasiteten ved Dolmsundet Hotell. Daglig leder Stian Vatn er godt fornøyd med trafikken før påska, og er enig i at sen påske får flere til Hitra og Frøya.   - Det ser bra ut hos oss og vi har flere gjester i år enn i fjor. Sen påske slår alltid bra ut, sier Vatn.