Hitra-froya.no skrev tirsdag morgen om en liten dachs som hadde forvillet seg ut på Havmyran på Hitra, der den ble funnet av Rolf Langvatn. Bare en time etter at saken ble lagt ut, meldte eierne seg.

- Vi hadde tenkt oss ut for å se etter Beck´s i dag, men så fikk vi se at noen hadde  funnet den, forteller matmor Ellen Kristin Solem, som bor på Sætra på sør-Hitra. De dro til Langvatn på Ballsnesaunet, der de ble gjenforent med Beck´s.

- Det var kjempeartig å se Beck´s igjen, og han var glad for å komme hjem, sier Solem.

Men da samboeren Wassili gikk tur med hunden mandag, hadde den ikke så lyst til å bli med hjem.

- Den er en ivrig sporhund og det hender den blir borte et par timer. I går hadde den nok fått ferten av en hjort, men den var ikke så ivrig etter å komme hjem da samboeren min prøvde å lokke den tilbake. Da det ble sent tenkte vi at den sikkert kommer tilbake i løpet av kvelden eller natten, men det spørs om den var sliten og hadde lagt seg til å sove. Det var klart vi var bekymret, men det er ikke en puslete hund, og vi regnet med at den ville overleve natta, sier Solem.

Langvatn forteller at hunden dukket hunden opp - ikke langt fra Ravnåsheia i retning vindmøllene på Eldsfjellet. Ved hjelp av en Kvikklunsj fikk han lokket hunden til seg, og satt den i bånd.

- Den roet seg fort, og jeg tok den med heim til Balsnes, forteller Langvatn som så etterlyser eieren.