I mange år har lokalavisa delt ut julestjerner i desember til noen som gjør eller har gjort en uselvisk innsats for andre. Vi har opp gjennom årene fått tips om mange hverdagshelter, gode hjelpere og sterke historier i Øyregionen.

Trenger tips

Kjenner du noen som fortjener en liten ekstra påskjønnelse i den kommende adventstida? Vi er ute etter tips om øyværinger som har gjort en innsats litt utenom det vanlige i lokalsamfunnet. Det kan for eksempel være alt fra å hjelpe andre, til å utføre en stor innsats lang tids innsats i en forening.

Nedenfor har vi samlet noen eksempler på hvem som fikk julestjerne i fjor. Blant årets kandidater tenker vi også å kåre årets hverdagshelt i Øyregionen.

Send oss et tips sammen med en kort begrunnelse til e-postadressen: post@hitra-froya.no eller ring oss på tlf: 72 44 04 00 (mellom kl 08–16)

Karl med barnebarnet Hermine i hendene, og Ann Kristin Kristoffersen, forteller hvordan de opplevde brannen. Foto: Cecilia Brurok

Mistet nesten alt de eide i brann

I slutten av november i fjor, opplevde Ann Kristin og Karl Kristoffersen alles mareritt da huset deres på Flatval ble totalskadd i en kraftig brann.

Men takket være brannmannskapet og deres iherdige innsats, berget de den delen av huset med verdier og gjenstander av betydning. For eksempel arvegods, bunadssølv, fotoalbum og en dåpskjole.

Selv om brannmannskapet «bare» gjorde jobben sin den dagen, følte ekteparet Kristoffersen at de ytet det lille ekstra.

– De var klissvåte alle sammen, men de sto på og det var aldri noen sure miner eller klaging underveis. Når vi spurte om de kunne forsøke å hente ut forskjellige gjenstander, prøvde de så godt de kunne på det. Vi er evig takknemlig.

– Jeg blir irritert når sånt skjer

Da Tom-Eirik Aarvik så noen kjøre på en parkert bil utenfor Coop Extra på Sistranda for deretter å kjøre videre, satte Tom-Eirik seg i bilen og kjørte etter.

– Jeg blir irritert når sånt skjer og de stikker av. Jeg synes ikke det er greit, sa Tom-Eirik da han mottok lokalavisas julestjerne i fjor.

En hverdagshelt, var konklusjonen til Emil Johansen og Lena Annie Østheim som fikk bilen påkjørt.

På Siholmen fikk Aarvik stoppet føreren og fortalt at han måtte kjøre tilbake til butikken siden han hadde kjørt på noens bil:

– Da svarte han at han visste det, og at han bare skulle dit og snu. Det trodde jeg ikke på, så jeg kjørte bak han tilbake og passet på at han gikk inn.

– Ei turbodame med stort hjerte

«Turbodama Eli svinger motorsaga like selvfølgelig som hun lager ball». Det sto det i nominasjonen av Eli Guttelvik på Kvenvær. Hun fikk julestjerne i fjor for sitt engasjement for lokalmiljøet og folk rundt seg.

Hun har blant annet vært en ildsjel for bedehusforeninga, for pensjonistforeninga, for velferdsråd, innsamling av klær og diverse for de som trenger det på Balkan, sanglag og teaterlag på Kvenvær. For å nevne noe.

Hitra anleggservice og brøyterne. Ann-Kristin Glørstad, Tor Bjørnar Rosvoll, Trond Wedø, Atle Andreas Sandstad-Thomassen, Øyvind Utseth, Leander Glørstad og Anders Glørstad. Foto: Cecilia Brurok

En del kjeft, men nå kom rosen

De får en del kjeft for vintervedlikeholdet, men mange syns også at de gjør en kjempejobb, brøyterne som holder veiene på Hitra og Frøya åpne vinterstid.

«De holder veiene åpne døgnet rundt og står på i all slags vær» sto det i en av nominasjonene.

Lokalavisa mottok flere tips om at vi burde gi disse ei julestjerne, og på vegne av mange brøytere, mottok Hitra anleggservice lokalavisas julestjerne i fjor.

– Vi har et høyt ambisjonsnivå. De som jobbet hos oss skal stolt kunne gå på butikken i arbeidsjakka si uten å få kritikk, sier Anders Glørstad på vegne av brøytemannskapet til Hitra anleggservice.

– Det er artig at folk synes vi gjør en god jobb.