Befaring

NMK Hitra tok kontakt med kommunen 20. april i år med forespørsel om en felles befaring i Neverlia motorsportbane.

Befaring ble gjennomført samme dag og NMK Hitra kom med en foreløpig oversikt over behov, ønsker og tenkt utvikling av området allerede neste dag, står det i vedtaket fra Hitra formannskap.

Med bakgrunn i dette ble det avholdt møte mellom Hitra kommune og NMK Hitra den 2. mai. I etterkant av dette har NMK Hitra kommet med en redigert prioriteringsliste der fokus er i første omgang å få banen klar for motorsportbruk, og deretter å tilrettelegge for mer og annen aktivitet i området.

Vil gjennomføre flere tiltak

I søknaden heter det at det viktigste er å få banen godkjent, og da trengs det midler til grus og jord, da dekket som ligger i dag er nedslitt. Og sanitæranlegg er også viktig så deltakere og frivillige skal ha en hyggelig opplevelse ved og komme til vårt flotte anlegg på Hitra. Videre er pengene planlagt brukt på tilførsel av strøm og klubbhus. Det planlegges også ny hall/garasje, og mer lys til baneområdet slik at det kan brukes til skiaktivitet på vinter og kveldstid eller på vår og høst.

Skilting

– Ja, nå er det nye koster som ønsker i komme i gang. Dette er et veldig godt tilbud. Det er jo ikke alle som vil holde på med fotball. Og nå slipper man også å ta i bruk hovedveien som øvelsesbane. Dette er et forslag vi støtter 100 prosent, sier Per Ervik (PP)

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

1. juli i år er det planlagt storstilt åpning av Motorcrossbanen.

I full gang igjen

NMK Hitra ble stiftet i 2004, og har 42 medlemmer fra 15 år og oppover til cirka 60.

Kristian Reksen forteller at under Covid måtte arrangementene avlyses, og all aktivitet stoppet mer eller mindre opp.

– Men , nå har vi jo vært så heldige å få støtte fra kommunen. Så nå er vi i full gang igjen.

Han forteller videre at alt arbeide som skal utføres blir til gjennom dugnad, men at det er ikke mer enn cirka 5 - 10 personer som har deltatt i det siste.

– Vi rekker ikke å få alt ferdig til 1. juli. Men, vi får ta det som det kommer. Vi håper ihvertfall å få banen godkjent av NMK for å gjennomføre ei oppvisning på åpningsdagen, fortsetter Reksen.

Martin Wedø forteller at klubben har en hjemmeside der de legger inn informasjon blant annet om dugnader.

– Vi håper jo å få flere medlemmer nå som vi er i gang igjen, forteller han. Og, det er jo ikke sånn at du må være med på alle dugnader. Det er kjempefint om folk også kommer å vil være sammen med oss. Det er også en sosial møteplass.

Klubben håper etter hvert å kunne tilby flere aktiviteter som blant annet mekking av bil.

-Men, da trenger vi flere frivillige, forteller de to, som oppfordrer folk til å komme til åpningsarrangementet for å bli bedre kjent med klubben.

11. mai i år ble det gjennomført dugnad på motorsportbanen i Neverlia. Foto: Bildet er hentet fra NMK Hitra sin Facebookside