Norges Hunders Landsforbund, som ble startet opp i 1951, er et lite forbund i forhold til Norsk Kennel Klubb, men vi jobber jevnt og trutt med utstillinger, og det kommer stadig nye medlemmer til forbundet. Forbundet er stambokførende på lik linje med NKK, og har noen ikke godkjente FCI raser i tillegg til alle FCI godkjente raser. Noen av medlemmene er ifra Trøndelag så det var også en grunn for å gjøre alvor av å ta turen i pinsen.

Det var 27 hunder påmeldt begge dager i forskjellige klasser. Valpe klasse, Juniorklasse, Unghund klasse, Åpen klasse, Champion klasse og Veteran klasse.

Gullvinner Foto: Ingerlise Oudenstad

Dommere for utstillingen var Svetlana Hlebnikova og Inga Jeremjeva som kom helt fra Latvia. De gjorde en grundig jobb og tok vel vare på alle utstillere, både de som aldri hadde vært med på dette før og de som har deltatt på flere utstillinger.

Begge dager ble det også arrangert; Barn og hund, sprint, og på søndagen også par handling. Det ble utdelt premier til de forskjellige vinnerne.

På søndagen ble det også delt ut Unghund Championat, 3 Norske Championat og ett gull championat.

Sprint Foto: Ole Morten Storseth
Stevnet ble arrangert på Hitra Camping på Sandstad. Foto: Ingerlise Oudenstad

At været ikke spilte på lag med oss spilte ikke så stor rolle når vi traff så mange varme og hyggelige mennesker som tok turen og holdt ut i vind og regn sammen med oss. Nye vennskap ble knyttet og vi tror vi vil se flere av deltagerne på senere arrangement.

Tusen takk til Kurt Heggvik som ville ha oss på besøk på Hitra Camping og takk til Anne-Marit og Morten Heggvik som la alle forhold til rette for Norges Hunders Landsforbund. Vi likte området godt kommer gjerne tilbake ved en senere anledning.

Skrevet av Ingerlise Oudenstad

sekretær Norges Hunders Landsforbund

Unghund champ Foto: Ingerlise Oudenstad
Par handling Foto: Ingerlise Oudenstad
Barn og hund Foto: Ingerlise Oudenstad