Arrangøren mener at nivået på artistene som kommer til Frøya i helga ligger godt over alt som har besøkt øya før, og håper at dette vil være med på å trekke rundt 1500 personer til festivalteltene hver dag.

- Vi har jo over tyve år med erfaring fra festivalarrangement i Danmark, og nivået på artistene som kommer hit i helga er bedre enn vi hadde etter ti år i Danmark. Første festival på Frøya blir kvalitativt bedre enn første på Frosta, forteller Stenhaug til Hitra-Frøya mellom slagene i teltene på Siholmen.

XXL-arrangement

Det går litt på dansk og litt på trøndersk for festivalgeneralen. Han trådte sine barnsben på Frosta, men flyttet etter hvert til Danmark og slo seg opp som festivalarrangør.

Sønnen, som er med og hjelper til med å sette ut benker i teltet sammen med de lokale ungdommene, snakker klingende dansk, det samme gjør noen av hjelperne som er i mannskapet til Stenhaug.

Han forteller at mange kanskje ikke er klar over formatet på det som skjer på Sistranda til helga. Over 200 personer er i sving for å få det hele i stand, og da er ikke de titalls artistene med mannskap tatt med i beregningen. Det er en kjempeoppgave å få alt til å gå rundt logistikkmessig.

God mat, drikke og musikk

Stenhaug sier også at både Bryggen og hotellet på Sistranda er fullbooket i helga, og kan fortelle at maten som vil bli servert under arrangementet holder høyt nivå.

Han vil understreke at mat, drikke og musikk er omtrent like viktig for helheten på en festival, som er noe annet enn en enkel fest.

- Jeg håper at folk tar med seg både barn og besteforeldre på festivalen slik at man får med seg tre generasjoner. Det er en viktig del av festivalkulturen det at hele familien skal være med, det er jo en familiefestival. Folk må lære seg at det går an å nyte god mat og drikke mens man lytter til 5-6 band fra tidlig kveld, i stedet for å sitte hjemme på vorspiel for så å møte opp for fest rundt midnatt, avslutter den ny-danske frostingen.

Link til

Frøyafestivalen på nett