Dette er et hovedtema når FHL Midtnorsk havbrukslag samles til årssamling i Trondheim 13. februar.

- Framveksten av laksenæringen er et industrieventyr. I dag er havbruk motoren i Norges største eksportnæring som er basert på fornybare ressurser. Det hele startet i Trøndelag for 40 år siden, og fortsatt kan landsdelen skilte med noen av de dyktigste og mest innovative laksebedriftene i landet. Men vi kan bli enda bedre, sier regionsjef Jon Arne Grøttum i FHL.

- Sjømat er en global handelsvare og konkurransen er hard. I dag er det ikke nok å være best i klassen – hele klassen må dra i samme retning, understreker han.

Et sentralt tema på årssamlingen i Trondheim 13. og 14. februar er hvordan kunnskapsinstitusjonene, forvaltning, regelverk og ulike aktører kan bidra til å løfte matproduksjonen et skritt videre i årene som kommer.

FHL reiser flere spørsmål:

Norge har verdens største fiskefôrprodusenter, og nå skal det bygges ny fabrikk i Trøndelag. Hvordan påvirker det mulighetene? Kunnskapshovedstaden Trondheim sitter på bred kunnskap både gjennom utdanningsinstitusjonene og kompetansearbeidsplassene i næringslivet. Hvordan kan de bidra? Hvordan kan vi disponere arealene langs kysten enda bedre til beste for framtidsrettet distriktsutvikling og økt matproduksjon? Er politikerne med på laget?

Illustrasjonsbilde