Det var i anledning at kirkerottene Fredo og Vesle har blitt brukt i trosopplæringen på Frøya i ti år, at mannen bak historien om kirkerottene, Kristian Sandmark, tok med seg dukketeaterrottene på Frøyabesøk.

Sammen med ham kom skuespillerne Mari Cathrine Brostuen Hagen og Jo-Terje Sagrusten Høyesveen, som tok rollene som Kari prest, rottene Fredo og Vesle, og Lea Mus.

Strålende teater

Og dette var et fornøyelig teater å ha med seg. Mens opphavs-mannen satt i bakgrunnen og styrte musikken, strålte de to skuespillerne både med seg selv og dukkene.

Gjennom historien om Kari prest som har mistet sauen hun skal bruke når hun forteller historier fra bibelen, Lea Mus som har gått seg bort, og de to fornøyelige rottene, fikk Brostuen Hagen og Sagrusten Høyesveen publikum i alle aldre til å gapskratte.

Og de små tilskuerne delte gleden med presten, rottene og musa da sauen kom til rette igjen. Med samarbeid og gjensidig omsorg, endte alt godt.

Morsomt og fengende

Tekstene var morsomme, musikken fengende, og skuespillergleden som lå tykt utenpå aktørene, skapte en fantastisk stemning i kirka.

Barnekoret Solsikkan avsluttet det hele i kirkerommet, med å synge to sanger om de små kirkerottene. At de gjestende kirkerottene da slo seg sammen med dem, syntes de små var stor stas.

Da lokalavisas utsendte forlot kirka var det en kø av små og store som ville avslutte kirkebesøket med saft og kaffe, og noe godt å bite i. En særdeles vellykket ettermiddag i Sletta kirke.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no