HF Trond Hammervik

- Det blåste godt, men Ole ble ikke så kraftig som Berit, Ivar og noen av de andre stormene vi har hatt de siste åra, konstaterer politibetjent Torbjørn Sørlie når han går gjennom loggen for å sjekke hvilke meldinger lokalpolitiet har fått inn knyttet til helgas uvær.

Lørdag ettermiddag fikk politiet melding om at en 14 fot båt hadde slitt seg fra fortøyningen i Strømfjorden på Hitra. Videre har de fått inn to meldinger via veitrafikksentralen om trær som har falt og delvis sperret framkommeligheten på veiene. Dette var i Barmfjorden og på Sistranda.

Orkanen var innom den ytterste delen av øyrekka. På Halten ble det målt vindkast på 35,1 meter i sekundet natt til lørdag. Grensa for orkan er 32,6 m/s. På værstasjonene til Frøya film og bilder / Hitra-Frøya ble det på Hammarvika målt 28 m/s som sterkeste vindkast klokka 6:48 lørdag morgen. Det sterkeste vindkastet på Fillan var 26,2 meter i sekunder.

Vinden var uansett sterk nok til å bidra til strømbrudd. På Frøya var 1200 husstander strømløse en kortere periode, mens 599 abonnenter mangla strøm i Fillan/Ansnes-området søndag formiddag.