Nærmere 15 små og store frøyværinger, var i aksjon under Frøya turlags felles strandrydding ved Skarpneset på lørdag.

De første rydderne dukket opp i ni-tiden og de siste dro hjem i halv tre-tiden. Et tydelig bevis på at de fremmøtte hadde gjort en formidabel jobb, var de store søppelhaugene deres.

Containeren gikk full

- I løpet av dagen ble turlaget ferdige med å rydde to av tre bukter, forteller Tina Kristiansen, Ranveig Riiber og Steinar Rabben.

- Vi hadde også god hjelp av to ATVer og en kassebil som kjørte søppelet til nærmeste container som vi nå har fylt til randen, legger Ranveig til.

En bukt gjenstår

I den siste bukta var det flydt i land veldig mye søppel, blant annet plast, fiskegarn og taurester.

- Mye av søppelet her er gammelt, nedgrodd avfall, så her trengs det muligens en ATV for å få løst søppelet, slår Tina, Steinar og Ranveig fast.Selv om de er i ferd med å avslutte dagens ryddeinnsats, har de ikke tenkt å gi seg med det.

- Den siste bukta skal vi tilbake til en kveld og gjøre ferdig, så da skal får vi prøve å få med oss en gjeng ut hit igjen på rydding, sier Rabben.

I den tredje bukta ligger det fremdeles en god del søppel igjen så her skal de tilbake og rydde mer

- Ikke hiv søppel i naturen

De er her ved Skarpneset og rydder i dag på grunn av den nasjonale strandryddedagen forteller de tre, men også fordi de er opptatte av å ha det trivelig rundt seg når vi skal ferdes i naturen.Vi vil ha det trivelig rundt oss her på øya vår, sier Tina.

- Det er nok mange sånne plasser, hvor det er kommet i land søppel og avfall, så det er bare finne seg en strand å rydde, sier Ranveig, Steinar og Tina og benytter samtidig anledningen til å oppfordre folk til å slutte og hive søppel ute i naturen.

Frøya turlag fikk i løpet av strandryddedagen samlet opp svært mye søppel ved Skarpnese