– Vi venter ennå at flere skader vil bli oppdaget utover helga, sier informasjonsrådgiver Pål Rune Eklo i Gjensidige forsikring.

Ble kastet på land

Gjensidige forsikring har så langt fått inn om lag 25 skader på Trøndelagskysten etter stormen herjet sist tirsdag. Flere av skadene er registrert på Hitra og Frøya, og senest fredag har det kommet inn nye meldinger.

Båter har både blitt kastet på land, knust mot kai og sunket. Felles for mange av sakene er fortøyninger som har røket. Gjensidige forsikring venter enda mange telefoner utover helga ettersom hytteeiere og fritidsfolk ankommer sine feriesteder.

–  Erfaringsvis ser vi at det ofte kommer mange henvendelser i helgene etter slikt uvær. Fritidsfolk oppdager ofte skadene litt i ettertid, resonerer Eklo.

Pass på trampolina

Om lag fem skader er forårsaket på hus og bygningsmasse og Eklo forteller at trampoliner ofte er en gjenganger i slik vind.

– Jeg vil oppfordre alle til å fjerne løse gjenstander når slikt vær er i vente. Store båter må fortøyes godt, og små bør vel kanskje dras opp på land. Ta generelt litt forhåndsregler er sluttprosedyren fra Eklo.