- Det har vært helt enormt med respons, og vi kommer lett til å få solgt alle de 1000 eksemplarene vi bestilte.

Det fortalte Joakim Hogstad Bogø da elevbedrifta ved Frøya videregående skole lanserte boka "Rett fra havet, tradisjonsretter fra Frøya" før sommerferien. Og Hogstad Bogø fikk helt rett. Boka gikk rett inn på den lokale salgstoppen. 700 eksemplarer var forhåndsbestilt, de 300 andre er også utsolgt for lengst.

Nå har forlaget og forfatterne bestemt seg for å trykke opp et nytt opplag. Også dette er på 1.000 eksemplarer.

- Førsteopplaget ble utsolgt på ganske kort tid. Nå slår de til med 1.000 nye bøker, forteller forlegger Tom Skare i Vindfang. Han skryter veldig av elevenes innsats og evner.

- Elevbedriften har gjort en kjempeinnsats de skal være stolte av, sier Skare.

Stor jobb

Seks måneder brukte elevbedriften på å arbeide fram kokeboka "Rett fra havet, tradisjonsretter fra Frøya." Elevgruppen på åtte har gjort nesten alt arbeidet selv, bildene, tekstene, oppskriftene, alt har de samlet inn og laget på egenhånd. Tre av rettene et tilknyttet en historie fra Frøya, og disse har blitt illustrert av Astrid Reppe.

- Det har vært blod, svette og tårer, fortalte Ole Kristian Hoseth til lokalavisa ved lansering.

Mange lokale bidrag

- Mange lokale folk har bidratt til å gjøre kokeboken så fantastisk, forteller elevene. Uten problem har de fått intervju og oppskrifter av Frøyas største laksekonger. I kokeboken finner du både Olaf Reppes lakseeventyr og Gustav Witzøes laksefavoritt.

- Alle har stilt opp uten å nøle, og det ser ut som om ideen om å ”søke gammelt, skape nytt” har falt i smak. Vi har fått massiv skryt for arbeidet vi har gjort, sier Hoseth.