De siste ukene har Jan Pettersen og John Birger Brevik i Hitra Turistservice vært innom byggeplassen hver dag for å følge med i utviklingen av nybygget. Arbeidet med den nye terminalen på Sandstad startet i oktober 2013, og til høsten skal Turistservicen flytte inn sammen med deler av Kystmuseet i Sør-Trøndelag og tilreisende til og fra øyregionen.

- For kundene våre vil dette bli mye bedre. Her kan de vente utenfor og se på båttrafikken eller bare ta en kaffekopp ute i sola, forteller Pettersen.

Første stoppested

Den nye terminalen ved hurtigbåtkaia på Sandstad begynner å ta form, og når lokalavisa er på befaring på forsommeren kan man ane omfanget av bygget. Her skal Kystmuseet åpne utstilling i to etasjer. I tillegg til Hitra turistservice og Kystmuseet, vil det være en større ankomsthall for de som reiser, med kiosk og turistinformasjon. I andre etasje blir det også møterom og utleielokaler.

- Dette blir et knutepunkt, og perfekt som første stoppested for de som kommer på besøk til øyregionen, forteller Brevik.

Full aktivitet på sommeren

John Birger Brevik og Jan Pettersen (t.h) i Hitra turistservice har jobbet i mange år for å få realisert nybygget, som står rett ved Hitratunnelen og hurtigbåtkaia for Kystekspressen.