- En gave vi er veldig takknemlige for, forteller eier av nærbutikken i Knarrlagsundet, Gunn Tove Bjørstad.

Hjertestarteren i Knarrlagsundet ble gitt i gave til Øyenes Velforening av Stein Otto og Anne Cath Langørgen, mangeårige hytteeiere i sundet.

Stein Otto Langørgen selv har opplevd hvor viktig det er å ha hjertestarter lett tilgjengelig, da hans kone fikk plutselig hjertestans.

- Vi synes det er flott at Stein Otto og Anne Cath engasjere seg og støtter opp lokalsamfunnet med en sånn gave.Det setter vi stor pris på og vi er veldig takknemlige, forteller Gunn Tove Bjørstad.

- Det ferdes mye folk i sundet. Det er betryggende både for fastboende, hytteeiere og turister å vite at det finnes hjertestarter her i Knarrlagsundet.

Der mange ferdes

Det ble bestemt at hjertestarteren skulle plasseres et sted hvor mange ferdes og var lett tilgjengelig for allmenheten.Dermed ble det et naturlig valg å plassere hjertestarteren på Jokerbutikken i Knarrlagsundet.

Hjertestarteren Knarrlagsundet har fått av Langørgen er halvautomatisk og forholdsvis enkel i bruk.Det er ikke påkrevt, men anbefalt at man er opplært i bruken av hjertestarter, en anbefaling Bjørstad og velforeningen har fulgt opp. N ylig ble både betjeningen ved Jokerbutikken og ved Knarren Kro kurset i regi Røde Kors og instruktør Kåre Hansen.I løpet av de seks timene kurset varte, fikk de grundig opplæring i bruken av hjertestarteren og i livreddende førstehjelp.

Opplæring av ansatte

- Kurset har gitt de ansatte en trygghet slik at de vet hva de skal gjøre skulle det skje noe, forteller Gunn Tove Bjørstad.

- I tillegg er det betryggende for allmenheten å vite at de ansatte kan bruke hjertestarteren riktig.